Seniorer

Seniorkommittén 2018
Ordförande är Nina Blockström, och övriga ledamöter är Torbjörn Blockström, Ulla Teljing, Göran Gustafsson (ej med på bild) och Lena Stahre Blennholm. Målet är att se till att klubbens seniormedlemmar får e trevlig och prisvärd spelsäsong.
Det skulle vara bra om vi kunde få ytterligare en manlig röst i kommittén. Hör av er!

img9997.JPG

Speltempo
Trots att vi är seniorer måste vi anstränga oss att hålla ett bra speltempo.
Håll därför kontakt med framförvarande boll. Om ni inte kan det, släpp igenom! Försök att förberede er för nästa slag från tee, på banan eller på green innan ni kommit fram till er boll. Lämna green så fort ni hålat ut och fyll i scorekortet på nästa tee. Först till tee slår ut och skriver sedan. Då får ni en angenäm dag på golfbanan!

Spelprogram 2018

Säsongsstarten sker torsdag den 26 april om banan är öppne. Den 3 maj har vi kanonstart med lagtävling och gemensam. Den 7 juni och vid avslutningen den 4 oktober har vi motsvarande upplägg. Luncherna "bjuder" vi på. Torsdagen den 20 september blir det matchspel, damer mot herrar.

Årets sex bästa resultat adderas över hela säsongen. Här delas priserna ut i samband med avslutningslunchen.
Under de andra tävlingarna med kanonstart blir det också priser för såväl lag som för deltagarna i de olika årsklasserna.
Därutöver ordnas ett lotteri för mindre framgångsrika spelare.
Klicka HÄR så ser du årets hela spelprogram för seniorer och HÄR finns tävlingsregler för seniorernas torsdagsspel.
För att se resultaten loggar du in på Tävlingar/Seniorer på klubbens hemsida. Resultaten sätts också upp på anslagstavlorna för seniorgolfen vid ingången till omklädningsrummen.

Spelformer och avgifter

Touren
Liksom tidigare spelar vi poängbogey förutom i matchen damer mot herrar. Herrar får välja att spela från tee III eller IV och damer från tee IV eller V. Detta gäller vid varje speltillfälle.
Vid varje omgång deltar man samtidigt i Guldpengen. Den tävlingen är uppdelad i två klasser, damer och herrar. Priserna i form av checkar fördelas proportionellt till antalet deltagare i varje spelomgång. Startavgiften för tourtävlingarna inklusive Guldpengen är 40 kr/omgång. Startavgiften betalas i receptionen innan start. OBS! Inga kontanter, endast kort.
Anmälan till varje icke-lottat torsdagsspel sker som tidigare i Seniorpärmen i receptionen. För kanonstarter och andra lottade tävlingar görs anmälan via ”Min Golf”. Vi har en blocktid mellan 09.00-11.17. I lottade tävlingar spelar vi i 3-bollar, i icke lottade i 3- och 4-bollar.
OBS! Anmälan ska ske senast klockan 09.00 måndagen före tävling.

Match

Matchspelet pågår under hela spelåret. Lottningen görs av Seniorkommittén och anslås i entrén till omklädningsrummen. Prisutdelning vid säsongavslutningen.
Anmälningsavgiften för deltagande i Seniortourerna är 100 kr och Matchspelet är 50 kr för respektive spelform. Anmälan och betalning till Tourer/Matchspel ska ske senast den 30 april och görs här.

OLD9
OLD9, spelas på tisdagar som poängbogey över 9 hål. Damer och herrar tävlar i samma klass från tee III eller IV. Tävlingsledare är Bengt Johansson och Bengt Nylander.
Anmälan i pärm i receptionen. Tävlingen omfattar sex speldagar, den 22/5, 12/6, 10/7, 7/8, 21/8, och 11/9. Starttider mellan 8.42-9.17. Ingen anmälningsavgift. Avgiften per gång är 40 kronor som erläggs i lådan i receptionen. Avgiften går oavkortat till priser. Resultaten redovisas löpande på anslagstavla utanför herrarnas omklädningsrum.
Scorekorten lämnas till någon av tävlingsledarna. Avslutningslunch med prisutdelning sker vid sista speldagen. De två bästa resultaten under säsongen räknas samman för att utse pristagarna.
Segraren erhåller en inramad teckning med golfmotiv utförd av Tecknar-Anders.

Träning
Seniorkommittén har nöjet att inbjuda er till vårträning. Vi måste dock begränsa antalet deltagare till 10 per gång och till en gång per person.
Tid 11.00 -12.00

Träningstillfälle Datum Innehåll
1 2 maj Chip (Fullbokad)
2 9 maj Pitch (Fullbokad)

Här gäller först till kvarn. Kostnaden är 50 kr och betalas i samband med anmälan här nedan. Seniorkommittén står för resterande betalning.
Skicka ett mail till info@kdrgk.se om du vill ställa dig som reserv till ev fullbokade tillfällen.

Har du idéer eller förslag? Skicka ett mejl till Seniorkommitténs ordförande nina.blockstrom@gmail.com – vi välkomnar idéer som höjer klubbkänslan och gemenskapen bland våra seniormedlemmar.