Knattegolf 5-9 år 2019

Vår verksamhet börjar från ca 5 års ålder med Knatteträning, som bedrivs på lördagar kl 8.45-11 under vår och höst. Barnen blir indelade i olika grupper utefter ålder och hur långt de har kommit i sin golf. Självklart försöker vi även om möjligt att ta hänsyn till barnens kompisar. Varje grupp tränar under ca 1 timma.

Tillsammans med äldre juniorer som tränare (under ledning av klubbens tränare) syftar knatteträningen till att ge en lekfull introduktion till golfen. Barnet får utmaningar att lösa och får utifrån sina förutsättningar lära sig spelet. Träningen ser inte ut som traditionell träning där tränaren instruerar och jobbar med teknik. Vi arbetar till exempel med tennisbollar. Detta för att låta barnen få möjlighet att hitta golfrörelsen utan att slagna bollar blir en risk för övriga barn runt omkring.

Det är viktigt att barnen är klädda efter vädrets förutsättningar. Vår knatteträning bedrivs utomhus, och för att barnet ska ha så kul som möjligt är det viktigt att vara klädd efter de väderförhållanden som råder. Kom ihåg att märka såväl utrustning som kläder med namn, så att eventuellt borttappade saker kan komma tillrätta.

Vi anordnar även läger i inledningen av sommarlovet för de knattar och juniorer som är intresserade av en vecka full med kompisar, golf och massor av roliga aktiviteter. Mer information om våra läger hittar du klickar här.

I april är det åter igen dags för knatteträning på lördagar. Det är sex tillfällen i vår med start den 27 april (uppehåll för Kristi Himmelsfärd den 1/6) och sedan sju tillfällen i höst med start 17 augusti. Träningen kostar 1700 kr .

Vi tränar i två grupper, en grupp 8.45-9.45 och en grupp 10.00-11.00. Betalning sker direkt vid anmälan.

I den första gruppen samlas 5-7 åringarna utanför shopen kl 8.45.  8-9 åringarna samlas även de utanför shopen men klockan 09.55.

Vi tränar 27/4, 4/5, 11/5, 18/5, 25/5, 8/6
Höstens datum är 17/8, 24/8, 31/8, 7/9, 14/9, 21/9, 28/9

Vi kan tyvärr inte låna ut någon utrustning så tag med egna klubbor. Kom ihåg att märka dem med en namnlapp så att de inte kommer bort. Klä er med kläder efter väder! Utrustning: Järnklubba och putter i rätt storlek.

För dem som vill träna lite själv på andra tider finns möjligheten att köpa till en spelrätt på vår korthålsbana för 650,-. Detta berättigar till obegränsat spel på 8-hålsbanan.

Vill man däremot ha ett medlemskap som även berättigar till greenfee-spel på andra banor så finns nu ett nytt medlemskap för juniorerna som heter Pitch & Fun-medlemskapet. Avgiften för detta är 995,-. Klicka här för att bli Pitch & Fun medlem

Är man 10 år eller äldre så kommer man som Pitch & Fun-medlem träna på söndagar kl 10.00-11.30.

OBS! Vid anmälan godkänner du som förälder att bilder som tas vid våra träningstillfällen kan komma att användas på vår hemsida och på Facebook/Instagram.